LYHYESTI:
- Muskarin Soitinpajat on suunnattu eskarilaisille sekä 1.–2.-luokkalaisille.
- Lukuvuonna 2024–2025 Soitinpajoissa on vuosina 2016–2018 syntyneitä lapsia.
- Pajat kokoontuvat lukuvuoden aikana yleensä 16 kertaa syksyllä ja 17 kertaa keväällä.
- Pajat on jaettu musiikkityylien ja soitinryhmien mukaan Rytmi- ja Kamupajoihin sekä Klasaripajoihin.
- Lukukausimaksu on 130 €/lukukausi.
Soitinpajat ovat eskarilaisille sekä 1.–2.-luokkalaisille tarkoitettuja ryhmiä, joissa tutustutaan eri soittimiin ja soittamisen alkeisiin. Opetus on kokonaisvaltaista, oppijalähtöistä musiikkikasvatusta, missä hyödynnetään soiton lisäksi mm. aktiivista kuuntelua, laulua ja liikettä. Oppiminen tapahtuu oman kokeilun ja leikin kautta. Ryhmässä on mahdollisuus oppia yhdessä ja muilta ryhmän jäseniltä.
Pajoihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, eikä niihin osallistuminen edellytä aikaisempia musiikkiopintoja. Pajat on tarkoitettu ensisijaisesti niille lapsille, jotka vielä miettivät sopivaa soitinta itselle. Jos mieluisa soitin on jo löytynyt, suosittelemme osallistumista suoraan konservatorion soitinsoveltuvuustesteihin.
Pajat on jaettu musiikkityylien ja soitinryhmien mukaan. Rytmipajaan mahtuu 6–7 lasta ja kamu- ja klasaripajaan 12 lasta.
Soitinpajojen opettajat ovat Maarit Hotakainen ja Emma Tikkakoski. Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kpkonsa.fi.
RYTMIPAJAT
Rytmipajoissa tutustutaan sähkökitaran, sähköbasson, rumpujen ja pianon soittoon, sekä lauluun rytmimusiikin osaston opettajien kanssa.
KAMUPAJAT
Kamupajoissa tutustutaan kansansoittimista harmonikkaan, kanteleeseen, kitaraan, pianoon ja viuluun. Kamupajassa sukelletaan musiikin maailmaan mm. yhdessä soittaen, improten, laulaen sekä musiikin mukana liikkuen.
KLASARIPAJAT
Klasaripajoissa opetus tapahtuu yhdessä varhaisiän musiikinopettajan sekä eri instrumenttiopettajien kanssa. Lukuvuoden aikana kaikki klasaripajalaiset tutustuvat mahdollisimman monipuolisesti eri soittimiin.
Opetus on vuoropohjaista: Kolmen viikon periodeissa tutustutaan pienryhmissä eri soitinryhmiin instrumenttiopettajien johdolla, välillä musisoidaan muskarin tapaan varhaisiän musiikinopettajan kanssa. Tällöin soitetaan rytmisoittimia sekä melodia –ja harmoniasoittimia kuten laattasoittimia, kanteleita ja ukuleleja. Instrumenttikokeilujen lisäksi Klasaripajoissa opetellaan yhdessä musiikin eri elementtejä ja käsitteitä monin eri tavoin.
Klasaripajoissa tutustutaan periodeittain seuraaviin soitinryhmiin:
- Jousisoitinpaja – viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso
- Sointupaja – piano, harmonikka, kitara, lyömäsoittimet
- Puupuhallinpaja – huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni
- Vaskisoitinpaja – trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritoni, tuuba